Wszystkie
prace będą oceniane z uwzględnieniem poniższych zasad.
Wykonanie
zadania
|
Początkowe
(1pkt)
|
Rozwinięte
(2pkt)
|
Zaawansowane
(3pkt)
|
Wzorowe
(4pkt)
|
Poziom merytoryczny
|
mała ilość informacji z rażącymi błędami merytorycznymi
|
temat zrealizowany pobieżnie z błędami merytorycznymi
|
wystarczająca ilość materiałów
bez błędów merytorycznych
|
ilość materiałów wyczerpująca temat, bez błędów
merytorycznych
|
Estetyka, pomysłowość wykonania
|
praca jest niechlujna lub
bardzo ubogo zaprojektowana, słaba estetyka
|
praca jest wykonana
poprawnie, ale mało atrakcyjna
|
praca jest atrakcyjna, ma
ciekawy układ i projekt graficzny
|
praca jest wyjątkowo
atrakcyjna
|
Współpraca w grupie
|
brak współpracy i porozumienia w grupie
|
większość prac wykonywana indywidualnie
|
dobra organizacja pracy w grupie, występuje współdziałanie
|
doskonała współpraca w grupie
|
Dodatkowo strony internetowe i prezentacje multimedialne
|
||||
Wykonanie prezentacji multimedialnej (strony internetowej)
|
prezentacja (strona) tylko zaczęta
|
prezentacja (strona) wykonana nieestetycznie, źle sformatowana,
zawiera błędy stylistyczne i ortograficzne
|
prezentacja (strona) ciekawa graficznie, dobry dobór kolorów, bez
błędów ortograficznych i stylistycznych
|
prezentacja (strona) bardzo dobrze zaprojektowana i wykonana,
atrakcyjna wizualnie, bez błędów ortograficznych i stylistycznych
|
Dodatkowo doświadczenia
|
||||
Prezentacja doświadczeń fizycznych
|
niewystarczająca wiedza na
prezentowany temat, na stanowisku pracy jest bałagan, brak opisu
zjawiska i wniosku
|
doświadczenie wykonane niedokładnie, brak opisu zjawiska lub wniosku,
czyste stanowisko pracy
|
opis zjawiska i wniosek, czyste stanowisko pracy, dobrze
zaprezentowane doświadczenie
|
bardzo dobry wybór doświadczenia, eksperyment ciekawy, bardzo dobrze
zaprezentowany
|
Ocena
|
|
Eksperymentatorzy, webmasterzy,
informatycy, surferzy Internetowi
|
Pozostałe grupy
|
14 – 16 bardzo dobry
10.5 – 13.5 dobry
8.5 – 10.5 dostateczny
4.5 – 8 dopuszczający
0 – 4 niedostateczny
|
10.5 – 12 bardzo dobry
8 – 10 dobry
6.5 – 7.5 dostateczny
3.5 – 6 dopuszczający
0 – 3 niedostateczny
|